Home

Abdij

Religieus CentrumOrgelconcerten
op 11 augustus in onze abdijbasiliek

Het Orgelcomité Dendermonde biedt terug een reeks orgelconcerten aan in deze zomermaanden. In juli en augustus zijn het lokale organisten die een orgelconcert brengen. In een tweede reeks in september en oktober zijn het gastorganisten die onze Dendermondse orgels zullen laten weerklinken.

 

Op zondag 11 augustus om 15u brengt organist Nils Hellemans een concert op het Klaisorgel in onze basiliek. Nils werd geboren en getogen in Dendermonde. Met zijn 26 jeugdige lentes is hij de jongste organist in ons orgelmidden. Hij behaalde in 2016 zowel zijn Masterdiploma orgel als piano aan het Lemmensinstituut van Leuven. Deze getalenteerde muzikant werd op verschillende gerenommeerde wedstrijden laureaat in zowel de discipline orgel als piano.

Nils Hellemans zal een gevarieerd programma brengen met werken van César Franck (Cantabile), Johann Sebastian Bach (Piece d'Orgue BWV 572), Joseph Jongen (Toccata in Des, opus 104), Flor Peeters (Concertpiece, opus 52a) en de hedendaagse componist Ad Wammers (Miroir).

Op
zondag 25 augustus om 15u is er nog een orgelconcert in de
Onze-Lieve-Vrouwecollegiale (centrum) met organist Lorenz Meulebroek en Ernest Maes (hoorn).

op zaterdag 12 oktober om 20u
is er nog een orgelconcert door organiste Annelies Focquaert op het orgel van de Sint-Egidiuskerk
(Frans Van Schoorstraat, Sint-Gillis) met een uitvoering van
'The Millenium Future' van componist Luc De Winter.